Cum ieși din zona de confort?

Cu toții am auzit expresia „Viața începe când reușești să ieși din zona de confort”, dar nimeni nu se întreabă: “Cum putem face acest lucru?”.

Astăzi, vă propun câteva idei pentru început. Acești pași simpli vă vor putea antrena mintea astfel încât să puteți depăși mai ușor anumite bariere mentale care stau în calea succesului vostru.

1. Începeți cu pași mici!

Un exemplu de pas ar fi să schimbați drumul către casă. Mintea noastră are tendința de a se obișnui cu peisajul, cu semnele de circulație și astfel, rămâne în aceeași zonă în care se simte bine. Acest lucru este nociv pentru că, în acest mod, nu o vom obișnui să facă față unor noi provocări. Un alt exemplu ar fi să faceți cumpărături din alte magazine de unde ați fost obișnuiți sau să mergeți în locuri noi.

2. Învățați ceva nou:

Mergeți la un curs de dans, gătit sau scrimă. Orice am face, este important să ne ținem mintea antrenată și să ne exersăm abilitățile. În acest fel, vom deveni mai încrezători în forțele proprii și vom deveni mai motivați să facem din în ce mai multe lucruri noi

3. Mergeți într-o vacanță neplanificată:

Câteodată, nu trebuie să planificați foarte mult. Luați-vă un prieten și mergeți în prima destinație care vă vine în minte. În acest fel, începeți să deveniți spontani și să nu vă mai faceți griji legat de cazări, bagaje. Veți ajunge relaxați și vă veți putea bucura mai bine de timpul petrecut împreună.

Ce este mai exact zona de confort?

Zona de confort este zona în care ne simțim bine datorită faptului că mintea noastră opune rezistență la schimbare. Este în natura noastră să ne temem de schimbare și să simțim disconfort, chiar dacă schimbarea este una benefică. Din această cauză, oamenilor le vine greu să renunțe la relațiile toxice și să își găsească alt partener sau preferă să rămână la vechiul loc de muncă prost plătit. Trebuie să înțelegem că deși noile schimbări în viață noastră ne sperie, de cele mai multe ori, ele sunt benefice pentru evoluția și bunăstarea noastră pe termen lung.

Chiar dacă la început ne va fi greu să facem ceva care ne sperie, trebuie să ne motivăm și să fim motivați să reușim. De ex: când ne apucăm de o dietă este bine să ne stabilim clar niște obiective, să ne uităm la poze cu oameni care au un fizic de invidiat, dar și să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem. De asemenea, este important să nu ne descurajăm atunci când nu reușim și să renunțăm la oamenii care nu văd adevăratul potential din noi.

Dacă ne vom urî, dacă vom spune că nu suntem prea buni sau prea capabili, vom rămâne pentru totdeauna prinși în această zona de confort, care, din păcate, nu este una benefică pentru noi și evoluția noastră.

Dacă ai nevoie de puțină motivație sau de cineva care să te ajute în minunata ta călătorie prin viață, îți propun câteva ședinte de dezvoltare personală. Află mai multe aici.

Raluca Tita

Distribuie: