Cum să ai un psihic bun?

Din păcate, psihicul nostru este pus zilnic la încercări și este din ce în ce mai greu să ne păstrăm calmul și starea de bine.

Destul de rari în ziua de astăzi, oamenii cu un psihic puternic NU au acest talent înnăscut, ci au reguli după care se ghidează în fiecare zi.

Iată câteva dintre aceste principii pe care le poți face și tu zi de zi:

  • Fă exerciții de respirație în fiecare zi.

Este dovedit științific că exercițiile de respirație sau meditația ne ajută să ne liniștim. Este bine dacă atunci când ne simțim tensionați respirăm adânc sau utilizăm diferite tehnici de respirație pe care psihoterapeutul ni le furnizează. În timp, devenim mai prezenți și mai calmi în fața provocărilor de zi cu zi.

  • Mergi la o plimbare relaxantă cu un prieten bun.

Mersul în natură și socializarea fac mereu casă bună! Atunci când ieșim din rutină și ne punem la povestit, ne eliberăm mintea de negativitatea acumulată. Înconjoară-te de oameni dragi și de aerul curat de afară. Această pauză este benefică pentru că mintea are nevoie să se detașeze de statul la calculator, butonatul telefonului sau agitația de la birou.

  • Oferă aprecieri și complimente persoanelor dragi tie.

Nu este ușor să intrăm în această zonă, mai ales dacă am ne-am obișnuit să aducem în fiecare zi doar critică și remarci negative. Totuși, calea către fericire este buna dispoziție pe care o primim și o aducem persoanelor din jur. Așadar, nu ezitați să oferiți complimente și aprecieri sincere celor dragi. Un simplu: “Astăzi arăți minunat!” îi va putea face ziua mai bună colegului de birou care a doua zi, poate va spune ceva drăguț despre tine. Bunătatea, la fel ca răutatea, este constagioasă!

  • Încearcă o nouă pasiune sau fă o activitate veche care îți face plăcere.

Din cauza vieții noastre agitate, uităm de cele mai multe ori să avem hobby-uri! Da, mai există și alte hobby-uri în afară de urmăritul serialelor sau de butonatul necontrol al telefonului mobil. Oamenii cu un psihic bun își fructifică talentele: merg la cursuri de gătit, echitație, olărit… fac mereu lucruri noi și incitante care le oferă subiecte de discutat cu persoanele din jur. În plus, prin intermediul acestor activități întâlnesc oameni noi și își cresc cercul de cunoștințe. Eu zic că merită să încercați chiar astăzi o pasiune noă!

  • Mergi la psihoterapie atunci când simți că nu îți mai găsești echilibrul și fericirea în viață.

Sigur, sfaturile generale sunt benefice, dar când există negativitate acumulată sau când nu ne simțim în largul nostru, este bine să apelăm la o abordare mai profundă. Din fericire, psihoterapia reprezintă cea mai bună metodă prin care putem avea grijă de psihicul nostru. De ce? Pentru că este asemenea mersului la medic! Degeaba încercăm să tratăm o răceală puternică cu un ceai, dacă avem nevoie de un tratament mai amănunțit. Nu de puține ori în viață, se întâmplă ca și mintea noastră să aibă nevoie de aceeași atenție. Nu neglijați problemele de sănătate mintală și renuntați la ideile preconcepute care ne îndepărtează de terapie. Sănătatea noastră este mult mai importantă!

Obține o programare

Profil

Raluca Tita

Distribuie: