Despre iubirea de sine și ce putem face astfel încât să ne iubim mai mult

Sursa multor probleme din viața noastră este că avem impresia că nu suntem suficienți de buni și că nu merităm anumite lucruri. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că nu ne iubim suficient și că nu știm să ne prețuim. Majoritatea oamenilor cred că atunci când te iubești și când ai o relație bună cu propria persoană înseamnă că ești narcisist/ă, dar NU este așa.

În primul rând, este normal să ai o relație bună cu tine și să te pui pe PRIMUL LOC! Pentru unii, această informație va fi șocantă: „Cum? Să mă pun pe primul loc? Dar sunt mamă!”. Da, este important să te pui pe primul loc pentru că toată viața tu vei fi alături de tine, în orice circumstanță din viața ta – la bine și la greu! În plus, dacă să spunem că relația ta cu tine nu este una bună și celelalte relații vor avea de suferit.

Majoritatea oamenilor care intră în relații toxice au în primul rând o relație proastă cu propria persoană.

Din această cauză se lasă pradă poziției de victimă și nu consideră că merită mai mult. Tocmai de aceea, în relația de cuplu, cineva care nu se iubește suficient va accepta abuzuri, minciună sau reproșuri.

Ce putem face astfel încât să ne iubim mai mult?

– Un exercițiu interesant ar fi ca timp de aproximativ 2 luni să ne uităm în fiecare dimineață în oglindă și să spunem fraze de genul: „Mă simt bine cu mine”, „Mă simt bine cu propria persoană”, „Mă accept așa cum sunt”, „Mă iubesc așa cum sunt”.

– Să petrecem timp de calitate cu propria persoană. De fiecare dată când suntem singuri stăm pe telefon sau ne uităm la televizor pentru că inconștient ne este frică de noi. Îți propun să faci plimbări cu tine în natură, să te admiri în oglindă, să mergi la cumpărături sau să citești o carte bună. De asemenea, fiecare succes sărbătorește-l cu tine, dăruindu-ți ceva!

– Fă o listă cu lucrurile care îți plac la tine, chiar și cele mai prostești. Ex: Îmi place că sunt frumoasă, că am cele mai bune gusturi vestimentare și că sunt calmă. Cu cât reușești să găsești mai multe lucruri, cu atât îți dai mai multe motive să te iubești!

Te aștept să îmi răspunzi în comentarii la întrebarea: “Tu cum te iubești pe tine?”

Profil

Raluca Tita

Distribuie: