Sfaturi despre relații pe care oricine merită să le știe!

Cel mai mult îmi aduce satisfacție și împlinire atunci când cuplurile părăsesc cabinetul meu cu zâmbete pe chip! Astăzi vreau să îți spun și ție câteva lucruri despre relații pe care oricine merită să le știe și care, sunt convinsă, că te vor face să privești relațiile cu alți ochi.


1) Orice relație necesită muncă! Nu te relaxa gândindu-te că totul va fi perfect, fără efort. Fă lucruri constant care să îi amintească persoanei de lângă tine cât de important/ă ești pentru el/ea. Cu siguranță ți s-a întâmplat să simți că partenerul tău nu depune suficient efort sau să fii tu cel tras la răspundere că nu îți dai suficient interesul. Este important să îți îndrepți mai mult atenția și efortul spre celălalt pentru a putea construi împreună!


2) Într-o relație oferă ceea ce vrei să primești: Dorești iubire, oferă iubire; Dorești înțelegere, oferă înțelegere; Dorești atenție, oferă atenție. Totuși, dacă dăruiești și nu primești, poate ar trebui să începi să îți pui unele semne de întrebare. Din păcate, există oameni pentru care oricât de mult efort am face și oricât de mult ne-am strădui, ei vor rămâne indiferenți și nu vor aprecia ceea ce oferim. În acest caz este important să ne gândim la ce avem de făcut cu adevărat.


3) NU poți obliga pe nimeni să se schimbe. Oamenii se schimbă doar dacă își doresc acest lucru. Astfel, oricât de mult am vrea să schimbăm ceva în comportamentul celui de lângă noi, nu vom putea face acest lucru fără dorința lui. Este imposibil să facem pe cineva să călătorească sau să gătească, dacă nu dorește acest lucru și dacă nu îi face plăcere.


4) Întotdeauna într-un cuplu, “vinovați” sunt ambii parteneri atunci când relația nu are o reușită. Este important nu doar să ne criticăm partenerul, cât să ne uităm și la acțiunile noastre. Învățați din propriile greșeli, căci altfel le veți repeta la infinit.


5) Cea mai corectă cale spre o relație sănătoasă este comunicarea profundă și eficientă. Urmați pașii IMAGO și purtați un dialog profund atunci când doriți să comunicați problemele voastre partenerului(ei).

Citește mai mult despre Terapia IMAGO aici.

Profil

Raluca Tita

Distribuie: