Dragostea este ca în „basme”?

Încă de mici suntem îndemnați să credem în povești.
Să credem că într-o bună zi vom găsi prințul sau printesa din poveste și că vom trăi fericiți până la adânci bătrâneți…

Aceste „basme” provoacă o mulțime de probleme pentru că ne expun la ceva ce NU este real. Ne îndeamnă să credem că ne vom întâlni jumătatea și că aceasta ne va completa pe deplin. Însă… nu suntem o jumătate! Suntem un întreg! Așadar, nu căutăm pe cineva care să ne completeze, ci pe cineva cu care să ne putem dezvolta și să avem o relație armonioasă.

Un alt aspect pe care vreau să îl menționez! Să nu uităm că suntem expuși rețelelor sociale, ceea ce ne afectează foarte tare imaginea pe care trebuie să o avem asupra realității. Vedem zilnic postările anumitor persoane care par să aibă vieți perfecte, cu relații perfecte și o situație financiară perfectă. Trebuie să conștientizăm că aceste imagini sunt unele construite. Nimeni postează lucrurile negative din viața personală și aproape nimeni nu își expune problemele personale în online. Secretul unei vieți fericite poate consta în necesitatea de a face lucrurile în stilul nostru personal, pentru propriul bine. Nu vă lasați pradă comparațiilor și iluziilor, pentru că de multe ori, nici nu au o bază sănătoasă.

Ex: Cineva care pretinde că are o casnicie fericită, ar putea avea o căsnicie plină de conflicte SAU Cineva care pretinde că are o situație financiară perfecta, ar putea fi îngropat în datorii.


Încă un lucru legat de imaginile pe care ni le creăm în mintea noastră. Credem că partenerul sau partenera noastră ne va satisface toate nevoile. Probabil va satisface jumătate din ele, sau o mare parte din ele… dar NU le va putea satisface niciodată pe toate.
De asemenea, mai apare o problemă când vine vorba de nevoile noastre. Să spunem că am visat dintotdeauna să avem o casă mare și curată. Acest lucru devine realitate o perioadă, dar… apar copiii și un soț grijiuliu, dar dezordonat. Întrebarea este: Ce este mai important? Dorința de a avea o casă curată SAU Familia? Este dificil, dar câteodată trebuie să ne mai abandonăm și dorințele pentru a putea face loc oamenilor sau lucrurilor care contează cu adevărat.

Visăm așadar la cineva perfect, dar… uităm că acel cineva are propriile nevoi sau dorințe. Vom putea fi perfecți pentru acea persoană, având în vedere că avem o mulțime de defecte? El sau ea va găsi tot ceea ce își poate dori în mine sau… va mai avea și unele goluri pe care va trebui să și le umple singur/ă? Cred că deja intuiești un răspuns la această întrebare.


Cheia unei relații perfecte constă în capacitatea voastră de a vă comunica eficient nevoile și de a vedea cât de mult le puteți duce împreună la îndeplinire.

Profil

Raluca Tita

Distribuie: