Relațiile sunt cele care îți fac viața specială

Relațiile sunt cele care îți fac viața specială în fiecare zi: „După o zi aglomerată merg acasă unde mă așteaptă cineva pe care îl iubesc”, „Mă trezesc lângă cineva pe care îl iubesc”, „Petrec timp cu cineva pe care îl iubesc”.

Nu toți oamenii au acest privilegiu, din păcate. Mulți eșuează în relații și rămân dezamăgiți… chiar toată viața. Au relații mulți ani de zile cu oameni nepotriviți deoarece au tendința de a atrage mereu același tip de partener.

De ce se întâmplă asta? Multe femei care vin la mine în cabinet îmi spun: „Toți partenerii mei s-au purtat urât cu mine. M-au jignit, m-au criticat, m-au făcut să mă simt rău”. De ce se întâmplă asta? Totul are legătură cu începutul relației. Se întâlnesc cu acești bărbați și au tendința de a spune: „Parcă ne știm de o viață. Comunicăm așa de bine. Chimia este uimitoare”.

Probabil asta se întâmplă pentru că acele persoane le pot aminti de oameni pe care deja i-au cunoscut sau… poate de tatăl lor. Dacă și tu ești în situația asta, trebuie să te întrebi: „De ce fac asta?”, „De ce mă îndrept spre ceea ce mi se pare familiar?”. Trebuie să înțelegi că ceea ce este familiar, nu este neapărat benefic! Dacă acest tipar nu merge, încearcă cu altul și ieși din zona de confort.

Iată încă o problemă a celor care nu își găsesc ușor un partener – Dacă nu te simți demn(ă) de iubit în interior, nu vei putea atrage acea persoană. De ce? Pentru că în momentul în care vei fi la întâlnire cu un potențial partener, te vei gândi: „Ce e în neregulă cu tine? De ce mă placi tu tocmai pe mine?”. Gândurile tale, prin limbajul non-verbal, vor fi ușor simțite și de persoana respectivă. Încordarea ta, îl va face să fugă de tine și nu vei avea parte de o a doua întâlnire.
Te încurajez să deschizi „umbrela” oportunităților, căci, poate din ea, va cădea ceea ce îți dorești cu adevărat – o relație specială care să te împlinească.

Ce trebuie să rețineți?

Toate relațiile cu oamenii din viața și din jurul nostru reprezintă fundația unei vieți reușite pe toate planurile. Din fericire, mie nu mi-a trebuit o viață să realizez acest lucru, dar sunt oameni care încă nu realizează.

Și totuși… mai rău decât să rămâi singur sau să nu ai pe nimeni, este să fii înconjurat de oameni care te fac să te simți singur…

Concluzia este că nu putem trăi unul fără celălalt, chiar dacă de multe ori ne-am auzit spunând asta. Am mai auzit păreri de genul că dacă tu ești bine cu tine este de suficient și nu ai nevoie de nimeni pentru a te împlini sufletește.

Aici vine provocarea! După ce ești bine tu cu tine, apar oameni în viața ta care te provoacă și în special partenerul de cuplu sau partenera de cuplu. Este momentul în care apar probele! Dacă reușești în relația de cuplu, îți va fi mult mai ușor cu ceilalți, plus că dacă ai și copii, aceștia vor copia și modela comportamentul tău.

Într-adevăr e mai ușor să te izolezi și să rămâi singur, acuzându-i pe toți pentru că nu sunt suficient de buni, însă… unde ar mai fi evoluția ta personală?

Aștept cu drag să ne cunoaștem!

Profil

Raluca Tita

Distribuie: