Psihoterapie pentru adulți, copii și adolescenți

Newsletter

Abonează-te la newsletter și fi la
curent cu toate noutățile.

Apăsând butonul de abonare ești de acord cu Politica de Confidențialitate.

Psihoterapie pentru adulți, copii și adolescenți

Psihoterapia vă oferă un spațiu de siguranță, confort și de regăsire a sinelui prin care puteți avea un dialog profund și eliberator. Veți învăța să aveți cu totul o altă viziune asupra dificultăților cu care vă confruntați și veți descoperi alături de mine că acea stare de bine chiar există, mai ales atunci când aveți toate instrumentele necesare.

Prin intermediul psihoterapiei, toate problemele, emoțiile negative și nemulțumirile sunt scoase la suprafață, ca mai apoi să le lăsăm loc sa se exprime, să le analizăm și să le vindecăm.

Scopul meu ca și psihoterapeut este ca fiecare întrebare și nelămurire să își găsească o rezolvare.
Consider că în vremurile în care trăim, mersul la psiholog nu ar trebui să mai fie judecat sau ignorat. Este de datoria fiecărei persoane în parte să aleagă să aibă o viață mai bună, în ciuda posibilelor critici aduse de persoanele din jur.

Toate informațiile personale furnizate în timpul consultației rămân strict confidențiale.

Sănătatea mintală este extrem de importantă în viața tuturor și nu trebuie neglijată! Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumnevoastră, serviciile psihoterapeutice oferite de mine și echipa mea se împart astfel:

Ședintele de psihoterapie pentru adulți se adresează în principal celor care se confruntă cu tulburări afective (depresie, anxietate), traume emoționale, stres post-traumatic, tulburări de alimentație, dependențe, tulburări de somn, tulburări obsesiv-compulsive, tulburări sexuale, etc. De asemenea, ședințele de psihoterapie individuală pentru adulți se recomandă în cazul problemelor relaționale, înaintea deciziilor importante din viață, regretelor profunde sau în cazul orientării într-o nouă carieră. Fie că există deja o apăsare sau fie că se dorește evitarea uneia, psihoterapia rămâne soluția ideală. Explorează-ți trăirile, învață să depășești situațiile dificile și bucură-te cu adevărat de viață!

Psihoterapia în cazul copiilor și adolescenților este extrem de utilă în procesul acestora de dezvoltare mentală. Psihoterapia îi poate ajuta să înțeleagă mai bine situațiile și schimbările cu care se confruntă sau se vor confrunta. În perioada copilăriei și adolescenței apar cele mai multe traume care, netratate din timp, pot afecta viața de adult. Este important ca noi, părinții, să le furnizăm un cadru predictibil pentru a putea depăși orice episod negativ în deplină siguranță. Această psihoterapie poate fi utilă în probleme precum: comunicare defectuoasă, hiperactivitate, dependențe, performanță școlară slabă, anturaje nepotrivite, dificultăți relaționale, anorexie, stări de tristețe, etc. 

Relațiile de cuplu funcționale sunt cele care ne determină calitatea vieții și ne ajută să ne vindecăm rănile din copilărie sau din relațiile precedente. Din păcate, în zilele noastre, aceste relații sunt din ce în ce mai rare, iar motivul principal este pentru că ne așteptăm ca totul să vină „natural”, fără a depune efort.

Atunci când vine vorba de probleme în cuplu, trebuie să înțelegem că acestea sunt normale și că reprezintă o oportunitate pentru a ne dezvolta. Chiar și așa, depinde doar de noi dacă vom transforma problemele în oportunitate.

Psihoterapia de cuplu implică ședințe de psihoterapie la care participă ambii parteneri ai cuplului. În cadrul acestor sesiuni, fiecare participant își va comunica nemulțumirile, dorințele și traumele într-un mod în care va putea fi înțeles pe deplin. Psihologul are rolul astfel doar de a ghida cuplul pentru ca partenerii singuri să reușească să facă terapia. 

Tehnica folosită de mine în cadrul acestor sesiuni de psihoterapie de cuplu este IMAGO Relationship Therapy. Te invit să afli mai multe de AICI.

Această formă de terapie se adresează tuturor celor care doresc să-şi îmbunătăţească relaţia părinte-copil sau să depășească problemele și conflictele care apar inevitabil. Prin acest tip de terapie, folosind metoda IMAGO, se dezvoltă o legătură mai bună între copil-părinte și o comunicare eficientă. Părintele începe să înțeleagă nevoile reale ale copilului, învățând să îi deslușească emoțiile într-un mod profund. Copilul începe să fie empatic și să înțeleagă de ce are nevoie de îndrumările părintelui. Această terapie este încurajată în cazul familiilor în care există dificultăți relaționale (divorț sau probleme în cuplu), în cazul neînțelegerilor și certurilor repetate cu copiii sau în urma unor evenimente cu impact negativ. Te invit să afli mai multe despre Terapia IMAGO Relationship Therapy AICI.

Psihoterapia de grup este o formă de terapie în care un număr de participanți se întâlnesc cu psihologul pentru a rezolva o problemă care îi vizează pe toți. Psihoterapia de grup îi ajută să intre în contact cu perspective diferite, să își dezvolte capacitățile de comunicare și să depășească împreună anumite dificultăți. Întâlnirile de grup îi ajută pe participanți să conștientizeze că nu sunt singurii care se confruntă cu aceste probleme și îi ajută să împărtășească experiențe.

Toate amănuntele ce țin de viața personală și privată a participanților rămân confidențiale și vor fi folosite doar în scop terapeutic.

Te invit să vezi evenimentele în desfășurare AICI.

Ședințele de dezvoltare personală au ca scop dezvoltarea talentelor și abilităților fiecăruia, lucru ce poate asigura succesul pe termen lung. În cazul copiilor și adolescenților, ședințele de dezvoltare personală îi ajută să își găsească drumul în viață și să fie mai ancorați în activitățile pe care le desfășoară. În cazul adulților, sesiunile de dezvoltare personală îi pot ajuta să aibă rezultate mai bune la locul de muncă, să își găsească noi hobby-uri și să obțină succes pe toate planurile.

Important: Serviciile de psihoterapie menționate mai sus se desfășoară la Centrul din Piața Domeni.

 La cerere, atunci când tipul de psihoterapie permite, ședințele pot avea loc prin intermediul mediului online (Zoom, Facetime, Whatsapp).

Serviciile de psihoterapie se realizează în limba română, cât și în limba engleză (la cerere).